Lopers

Traditionele trap- en ganglopers geven een mooi authentiek karakter aan uw woning en/of trappenhuis. De nieuwste collecties van gespecialiseerde fabrikanten zijn niet meer zoals bij “oma & opa” thuis, maar hebben buiten de traditionele en retro stijlen, ook een strakke moderne stijl. Het stofferen van traplopers is een ambacht.

In de loop van de jaren is deze techniek verloren gegaan, doordat de kennis hiervan niet werd overgedragen aan de jongere generatie stoffeerders. Het verwerken van lopers vergt tijd en inzicht.

Dat komt omdat de plooien ingenaaid moeten worden met naald en draad. De loper moet symmetrisch in overeenstemming zijn met de trap of de ruimte waar deze ligt. De symmetrische verdeling zorgt er voor dat de linker- en rechterzijde elkaars spiegelbeeld zijn dan wel gelijkvormig. Met roedes wordt de loper op zijn plek vastgehouden. Naast een extra accent dienen roedes om de loper los te kunnen halen voor reiniging.  Een traploper geeft bovendien minimale verwerkingsschade aan een trap. Dit in vergelijking met een volledig gestoffeerde trap welke met lijm en nietjes bewerkt wordt!

Het ambacht van het stofferen met traplopers zit bij ons in de vingers en wij staan dan ook garant voor meesterschap!  Uiteraard is een volledige trapstoffering bij ons in goede handen en deze biedt vele andere mogelijkheden. Open trap, dichte trap, bordes trap of spil trap.

Lopers kunnen ook gemaakt worden uit kamerbreed tapijt!

Het maakt ons niets uit!

Kijk gerust verder voor meer inspiratie:

Brink en Campman