PVC

PVC vloeren, natuurlijke uitstraling
Pvc vloeren zijn ontwikkeld met een uitstraling die niet meer is te onderscheiden van houten- of natuurstenen vloeren. Dankzij een uitgekiende combinatie van trendsettende, fotorealistische dessins, voelbare oppervlaktestructuren en royale afmetingen van de stroken en tegels, worden pvc vloeren door veel interieur architecten gezien als toonaangevend binnen dit vloeren-segment.

Vele decoratieve mogelijkheden
Pvc vloeren bieden volop ruimte voor creativiteit. Er zijn vele decoratieve verwerkingsmogelijkheden. Door toepassing van decorstrips krijgt de vloer al een geheel andere “look”, maar ook legpatronen met bijvoorbeeld border randen of visgraat motieven zijn heel goed mogelijk en geven een vloer een eigen karakter.

Duurzaam
Pvc vloeren hebben een zeer lange levensduur. Ook zijn de stroken en tegels uitstekend recyclebaar. Er kunnen meerdere malen nieuwe vloeren van worden gemaakt. De grondstoffen zijn niet schadelijk voor het milieu en absoluut veilig voor de volksgezondheid.
Alle pvc vloeren uit onze collectie’s zijn geschikt voor slaapkamer en voor zwaar huishoudelijk gebruik  en de meeste vloeren zelfs ook voor zwaar projectmatig gebruik. Pvc vloeren worden daarom niet alleen toegepast in woonhuizen, maar bijvoorbeeld ook in winkels, restaurants, hotels, fitnesscentra, zorginstellingen, vakantieparken, etc.

Reinigen
PVC vloer is eenvoudig te reinigen
Pvc vloeren vragen relatief weinig onderhoud. De schoonmaak beperkt zich over het algemeen tot regelmatig stofwissen of moppen. Om de vloer op langere termijn in een goede conditie te houden zijn uitstekende beschermingsproducten verkrijgbaar. Geschikt voor vloerverwarming en vloerkoeling.
In veel nieuwe huizen is tegenwoordig vloerverwarming aanwezig. De laatste jaren wordt dit vaak gecombineerd met vloerkoeling en de energiezuinige Lage Temperatuur Verwarming.
Door de minimale thermische weerstand zijn pvc vloeren uitstekend geschikt in combinatie met al deze systemen. Met een pvc vloer profiteert u maximaal van uw comfortabele verwarmingssysteem.

Goed waterbestendig
Omdat pvc vloeren volledig uit kunststof bestaan, zijn ze prima bestand tegen water en de meeste andere vloeistoffen. Hierdoor is het heel goed mogelijk om een pvc vloer in de keuken of badkamer te laten leggen.

Aangenaam loopgeluid
In tegenstelling tot bijvoorbeeld laminaat maakt een pvc vloer weinig contact geluid als je er overheen loopt. Het is misschien niet het eerste waar je bij stilstaat, maar dit draagt zeker bij aan een verbetering van het leefcomfort. Met een PVC vloer creëert u dus een vloer die nauwelijks van een houten of natuurstenen vloer te onderscheiden is, maar dan zonder de nadelen. Ook hierin grote keuze voor alle budgetten!Traditionele trap- en ganglopers geven een mooi authentiek karakter aan uw woning en/of trappenhuis. De nieuwste collecties van gespecialiseerde fabrikanten zijn niet meer zoals bij “oma & opa” thuis, maar hebben buiten de traditionele en retro stijlen, ook een strakke moderne stijl. Het stofferen van traplopers is een ambacht.

In de loop van de jaren is deze techniek verloren gegaan, doordat de kennis hiervan niet werd overgedragen aan de jongere generatie stoffeerders. Het verwerken van lopers vergt tijd en inzicht.

Dat komt omdat de plooien ingenaaid moeten worden met naald en draad. De loper moet symmetrisch in overeenstemming zijn met de trap of de ruimte waar deze ligt. De symmetrische verdeling zorgt er voor dat de linker- en rechterzijde elkaars spiegelbeeld zijn dan wel gelijkvormig. Met roedes wordt de loper op zijn plek vastgehouden. Naast een extra accent dienen roedes om de loper los te kunnen halen voor reiniging.  Een traploper geeft bovendien minimale verwerkingsschade aan een trap. Dit in vergelijking met een volledig gestoffeerde trap welke met lijm en nietjes bewerkt wordt!

Het ambacht van het stofferen met traplopers zit bij ons in de vingers en wij staan dan ook garant voor meesterschap!  Uiteraard is een volledige trapstoffering bij ons in goede handen en deze biedt vele andere mogelijkheden. Open trap, dichte trap, bordes trap of spil trap.

Het maakt ons niets uit!

We werken met de volgende merken:

GelastaGreenFLorAmbiant

 

MFlor  Viva Floors

Tarkett   Castell